Vonzóbb körülmények

2023.01.18. 16:54

Üde színfolt lehet majd Mánfán az új játszótér

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Czinege Melinda

Várhatóan októberre-novemberre elkészül az új játszótér Mánfán - a kivitelezőt kiválasztották, a szerződéskötésre is várhatóan hamarosan sor kerül. Az önkormányzat mintegy 25 millió forintot nyert a TOP Plusz pályázaton a fejlesztésre - az új játszótér a Fábián Béla utcában, a település által már korábban megvásárolt telken kap helyet, mintegy 800 négyzetméternyi területen.

- A modern, a mai kor igényeinek mindenben megfelelő létesítmény üde színfoltja lesz a községnek - fogalmazott Takács Zsolt, Mánfa polgármestere.
Többek közt hinta, csúszda, kötélpiramis, mászóvár – minden, ami egy modern játszótértől elvárható - megtalálható lesz majd Mánfán. Gumitéglával ellátott, ütéscsillapító talajt alakítanak ki, a megfelelő árnyékolásról napvitorla gondoskodik majd, ezen kívül ivókút és környezetbe illő pihenőpadok szolgálják majd a játszóteret használók, és kísérőik kényelmét.

A beruházás amellett, hogy a területet alkalmassá teszi a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez, hozzájárul Mánfa népességmegtartó erejéhez is, a vidéki élet vonzóbbá tételéhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!