Bemutatót tartanak

2023.02.25. 08:37

A foltvarrás nem csak kreatív hobbi, hanem közösségformáló erő is

A Hunyor Foltvarró Kör a legnagyobb foltvarró klub Pécs városában, és most a foltvarrás szépségét bemutató kiállításra és varrónapra invitálja az érdeklődőket február 25-én. A rendezvény megnyitójára délelőtt 9 órakor kerül sor a Pécsi Kulturális Központban.

Cz. E.

Ezt a rendezvényt már hagyományosan mindent tavasszal megrendezi a klub. A régióból 300-400 főt vonz a program, amelynek célja a Kör éves munkájának bemutatása, a térségben élő foltvarrók találkozója, eszmecseréje, új technikák elterjesztése, tanulása, tanítása. Valamint azok számára, akik csak most ismerkednek ezzel a kreatív hobbival, ami egy hatalmas közösségformáló erő is, megismerkedhetnek az alapokkal, valamint tisztába kerülhetnek a tanulási és fejlődési lehetőségekkel.  

Az ide varrónap témája az „Ilyen vagyok". Az erre készült foltmunkákat is bemutatják a rendezvényen, valamint önálló kiállításon megtekinthető lesz Sólyom Melinda foltművész munkássága is. Mindemelett természetesen a 2003 óta működő Hunyor Foltvarró Kör alcsoportjainak művei is megtekinthetők lesznek, valamint workshopokat is tartani fognak.

A már megszokott büfés vendéglátás sem marad el, illetve tombolahúzásra is sor kerül az eseményen.  

A kiállított foltmunkák március 20-ig tekinthetők meg a Pécsi Kulturális Központban.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!