Ismeretüket bővíthetik

2023.02.03. 20:12

A Parkinson-kór is terítékre kerül Bólyban

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Bús Csaba

Az elkövetkezendő hónapokban is rendkívül érdekes témákkal várja az érdeklődőket a Bólyi Nyugdíjas Szabadegyetem. A soron következő alkalmat február 16-án tartják, 15 órai kezdettel, a helyszín a hagyományoknak megfelelően az Erzsébet Vigadó mozitereme. Ebben a hónapban egészségügyi téma kerül terítékre: Parkinson-kórral élni címmel Sárvári Erzsébet, a Parkinson Betegek Egyesületének elnöke tart előadást.

Márciusban egészen más tematikával foglalkozik a szabadegyetemi programsorozat: szintén 16-án 15 órakor Dr. Tóth Orsolya,  a Pécsi Tudományegyetem egyetemi docense várja a hallgatóságot - az előadás során a pletyka és az irodalom kapcsolata kerül a fókuszba. 

Áprilisban pedig a történelmi témájú programon vehetnek részt az érdeklődők: 20-án A Habsburg-házról…kicsit másképp címmel Czeininger Tamás, a Pécsi Nagy Lajos Gimnázium tanára tart előadást.

A töretlen népszerűségnek örvendő Bólyi Nyugdíjasok Szabadegyeteme immár kilencedik éve tart - a havi rendszerességgel megtartott órákon kutatók, történészek, egyetemi tanárok tartanak előadásokat a nyugdíjasokat érdeklő témákban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!