Nagyböjti lelki délutánok vármegyeszerte

2023.02.25. 13:14

A Pécsi Egyházmegye tizenegy településén rendezi meg a lelki töltekezést szolgáló programot

A hívek teljes közösségét megszólító nagyböjti rendezvénysorozatra várja Felföldi László megyés püspök és a papság a Pécsi Egyházmegyében élőket február 25. és április 5. között. A mottó: „Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket”

W. K.

Fotó: Laufer László

A Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint ebben az időszakban az egyházmegye 11 településén: Máriagyűdön, Mohácson, Szekszárdon, Szigetváron, Dombóváron, Bátaszéken, Szászváron, Tamásiban, Pakson, Bonyhádon és Pécsett, összesen 13 alkalommal rendeznek nagyböjti lelki délutánokat. 

– A találkozás alkalmai lehetőséget biztosítanak a nagyböjti lelki töltekezésre, a helyszíneket úgy állították össze, hogy az egyházmegye minden területéről eljuthassanak a hívek egy hozzájuk közeli lelkigyakorlatos helyszínre – közölte a Pécsi Egyházmegye. Tolmácsolva a főpásztor szavait: – Bátorítok mindenkit az összefogásra, segítsük egymást, főként az idősebbeket, hogy eljussanak a 11 helyszín vagy 13 alkalom egyikére. 

A lelkigyakorlat minden alkalommal 15 órakor kezdődik és 19 óráig tart, minden helyszínen megegyező módon épül fel és három fő blokkra oszlik: a program keretében elmélkedéseken, rózsafüzér imán, keresztúti ájtatosságon vehetnek részt a hívek. – Az elmélkedéseket és az imádságot az egyházmegye papjai vezetik, a lelkigyakorlatot záró szentmisének minden helyszínen Felföldi László püspök a főcelebránsa. A helyszíneken folyamatos gyónási lehetőséget biztosítanak, az egyes helyszínek pontos címéről az otthont adó plébániák honlapján, illetve közösségi oldalán lehet tájékozódni – közölte a Pécsi Egyházmegye. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!