A tudományt hívták segítségül

2023.02.26. 21:40

A PTE és a Rovitex közösen vették fel a harcot az allergiával

Sz. Zs.

Fotó: Laufer László

A megragadó küllem mellett egyre fontosabb teret kap a Rovitex Homdeco Kft. portfóliójában, hogy a textíliáikat minél különlegesebb tulajdonságokkal ruházzák föl. Segítségül hívva ehhez a tudomány legújabb vívmányait is, így a Pécsi Tudományegyetem Innovációs Szakértő Hálózatával közösen kifejlesztettek már különféle szennytaszító, lángálló, hőzáró, sőt, hangelnyelő tulajdonságokkal (bevonatokkal) felruházott bútorszöveteket.

A törökbálinti MaxCityben február 24-én együtt bejelentett, fejlesztés alatt álló antibakteriális bevonatú termékcsalád – függönyök, ágyneműk, terítők – egy minden harmadik embert kínzó egészségügyi problémára – az allergiára, asztmára – ígérnek megoldást. Az újdonság megköti a levegőben található szennyező anyagokat, allergéneket akár az otthonunkban, munkahelyünkön vagy az iskolákban alkalmazva. 

A hároméves projekt összköltsége 611 millió forint, ebből 356 millió a Széchenyi Terv Plusz program EU-s támogatása. Az első késztermékek 2025-ben kerülhetnek piacra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!