Lövések dördülhetnek el

2023.02.16. 11:24

Átmenetileg korlátozhatják az erdőlátogatást néhány baranyai területen

Március közepéig zajlanak a hajtó- és terelővadászatok a Mecsekerdő Zrt. kezelésében lévő vadászterületeken, ezért az erdőgazdaság az érintett területeken átmenetileg korlátozhatja az erdőlátogatást.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Hüvösi Csaba

– A társas vadászatok szervezése igen nagy körültekintést és komoly előkészületeket igényel, a vadászatok pontos helyszíne az időjárási körülmények függvényében az utolsó pillanatig változhat, így azokat erdőrészlet szintjén nem lehetséges előre elhatárolni – írta a Mecsekerdő Zrt. a lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Mint az Mecsekrdő Zrt. megemlítette, az érintett területekre vezető főbb erdei- és turista utak mentén a vadászatra jogosult figyelmeztető táblákat helyez ki. Az átmeneti korlátozások tervezett időpontjai az egyes vadászterületeken (várhatóan 7-18 óráig) március közepéig az alábbiak szerint alakulhat: Kisvaszar február 3-tól március 4-ig, míg Szentegát február 6-tól március 7-ig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!