Ízek, imák, illatok!

2023.02.18. 16:27

Fánkok illata töltötte be a pécsi vásárcsarnok épületét

A közönség döntött arról, hogy a pécsi vásárcsarnok büfései közül ki készíti a legjobb farsangi fánkot.

Zs.J.

Közösségi térré szeretnék átalakítani a pécsi vásárcsarnokot. A cél az, hogy minél többen betérjenek a csarnokba, olyanok is, akik még soha nem vásároltak ott. Ehhez az is kell, hogy olyan programokat rendezzenek, ami felkelti az emberek érdeklődését.

Tavaly adventi borszalon népesítette be a csarnokot, idén érkezett egy közösségi zongora, és most hétvégén megrendezték az első pécsi vásárcsarnoki fánkfesztivált és fánkversenyt.

– Szeretnénk hagyománnyá tenni a farsangi fánkfesztiválunkat. A versenyen büféseink, a Shanghai büfé, a Laci TE, a Göttlinger falatozó, a Mama lángos, pecsenye, a Sültetvény lángos, palacsinta, a Fish & Chips és a Szabó falatozó vesz részt – mondta a fesztivál megkezdése előtt Orbán Krisztina a vásárcsarnok vezetője.

A kezdés délután két órára volt meghirdetve. A gyerekeket közben Laci bohóc szórakoztatta, táncra hívta őket, lufit osztogatott számukra. A büfések közben serénykedtek, miközben a fánk illata beterítette a csarnokot.

És lassan megérkeztek a főszereplők. A büfések tálcán hozták a fánkokat, melyet egy nagy asztalon helyeztek el. És indulhatott a kóstolás. Minden egyes versenyzőnél meg lehetett kóstolni a fánkot, majd a legvégén eldönteni kinek adjuk a szavazatunkat, vagyis kinek a dobozába dobjuk be a szavazócetlit.

– Szerintem a Szabó falatozó fánkja volt a legjobb. Hagyományos szalagos, a tészta felül foszlós volt, kívül ropogott, és finom házi lekvárt adtak hozzá – mondta egy mosolygós fiatal hölgy.

A vásárcsarnok vezetője lapunknak azt is elmondta, hogy több rendezvényt terveznek az idei évre. Az első március nyolcadikára esik. Nőnapkor a virágé lesz a főszerep, de meglepetéssel is készülnek, hogy pontosan mivel, azt még titok övezi.

Délután négy órára kiderült ki nyerte el a vándorserleget. A vásárcsarnok legjobb fánkja címet és az ezzel járó vándorserleget a közönség szavazatai alapján a Mama lángos, pecsenye nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!