Véres események szerte a megyében

2023.02.14. 15:26

Februárban is várják a hős-jelölteket a Civil Véradásra

Februárban ismét Civil Véradást rendeznek szerte Baranyában február 19-től 24-ig. Összesen tizenegy településen, több helyszínen várják a jelentkezőket.

M. R.

Fotó: Csapó Balázs

A programot a Miniszterelnökség, az Országos Vérellátó Szolgáltat, a Magyar Vöröskereszt és a Civil Központok hálózata szervezi, idén ez a nyolcadik február, amikor sor kerül a kezdeményezésre. Minden civil szervezeti önkéntest, tagot, vezetőt arra kívánnak biztatni, hogy csatlakozzon a véradók értékteremtő közösségéhez, ezzel segítséget nyújtva másoknak.

A véradók idén sem maradnak ajándék nélkül, sőt, februárban mindenkit nyereménnyel jutalmaznak. A zsákbamacska játék keretében minden véradóra ajándék vár, akik életükben először adnak vért, ők pedig duplán húzhatnak.

Ezúttal is több támogató szervezetet, intézményt sikerült partnerként megszólítani és bevonni a kezdeményezésbe, így nekik köszönhetően közel ötszáz ajándékot, élményt, kedvezményt tudnak szétosztani a véradók körében. Ezek elnyeréséhez nem kell mást tenni, mint a megadott időszakokban ellátogatni bármely helyszínre, és használni a "CIVIL" kódot. A legtöbb véradót delegáló szervezet pedig különdíjban részesül. A rendezvény baranyai védnöke dr. Hoppál Péter, országgyűlési képviselő.

További részletek a www.ckszkbaranya.hu/veradas weboldalon olvashatók.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!