Megteremtik az aktív közösségi élet feltételeit

2023.02.16. 11:46

Fejlesztik az alsómocsoládi Fesztiválteret, a gödrei sportöltözőt és annak környezetét

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Kuklis István

Rendezvényterek és kültéri szabadidőparkok kialakítására, fejlesztésére nyertek támogatást az észak-baranyai községek. Alsómocsolád a Fesztiváltere fejlesztésére 98, Gödre a sportöltöző és az amelletti terület fejlesztésére pedig 80 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében.  

Alsómocsoládon egy szabadtéri színpadot, akadálymentes parkolót, járdát építenek, emellett a meglévő játszótéren világításkorszerűsítés és térfigyelő kamerarendszer telepítése valósul meg, továbbá a zöldterület rekonstrukciójára is sor kerül. Ezzel a településen élők igényeinek megfelelő, új közösségi tér létesül. Az önkormányzat célja a fejlesztéssel, hogy a település közössége, a térség lakói, a turisztikai céllal településre érkezők biztonságos, esztétikus körülmények között szórakozhassanak, sportolhassanak, a gyerekek játszhassanak, növelve ezzel a település vonzerejét, a közösségi életet aktívabbá tételét, így megteremtve a még élhetőbb települést. 

Gödre önkormányzata az elnyert támogatásból a focipálya területét és annak környezetét fejleszti. A terület most több kulturális, szórakoztató rendezvény helyszínéül szolgál, de a jelenlegi infrastrukturális adottságai sem egyéb sporttevékenységek végzésére, sem rendezvények lebonyolítására nem ideálisak. A beruházás során a sportöltöző teljeskörű felújítására kerül sor, amelynek felső szintjét edzőteremmé alakítják, és akadálymentesítik az épületet. 

Az érintett területen található egy korszerűsített közösségi játszótér, mely az óvodás, általános iskoláskorú gyermekeket nevelő családoknak biztosít lehetőséget, szabadidejük - egy részének - hasznos eltöltésére. A játszótér mellett a projekt keretében kültéri sportpark, illetve tornapark épül, különböző sportpályákkal, és többféle eszközzel szerelik fel a területet. Gelencsér Gábor, Gödre polgármestere elmondta, egy 230 négyzetméteres, speciális térkőből megépített területet alakítanak ki, amely rendezvénytérként is szolgálhat, és a helyi lakosok igényei szerint különböző sporttevékenységek gyakorlására is alkalmas lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!