Csillag, ó, messzi szerelem!

2023.02.14. 09:45

Felejthetetlen romantika a csillagok alatt

Ma, azaz február 14-én minden a szerelmesekről fog szólni.

Cz. E.

Fotó: Gazdag Mihály

Az utcákon lépten-nyomon virágokkal szaladgáló férfiakba fogunk botlani, akik párjukhoz sietnek meglepni őket. Este tömve lesznek szerelmesekkel az éttermek, de, ha valami különlegessel szeretnénk a társunkat meglepni e jeles nap alkalmából, akkor a Szerelem a csillagok alatt című planetáriumi előadás délután 5 órai kezdéssel jó választás lehet.

 Hogyha belegondolunk, akkor arra a következtetésre juthatunk, hogy a szerelmespárok általában este, éjszaka találkoznak, hiszen ez egy romantikus napszaknak számít. Óhatatlanul gyönyörködnek a csillagokban, miközben kézen fogva andalognak. Kutatják tekintetükkel a csillagképeket, és előfordul, hogy még csillagot is választanak maguknak, amely egyfajta jelző fény lesz kapcsolatuk egén.  

A Zsolnay Negyedben található Planetáriumban a szervezők egy meghitt, romantikus kalandozásra hívják az érdeklődőket, amely során körbe utazhatják a Föld égboltját ötven perc alatt. Közös csillagjukat akár az Olaszország feletti égboltról is kiválaszthatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!