Az idei liturgiát Tajvan asszonyai állították össze

2023.02.25. 15:48

Imára kulcsolja kezét az egész világ március harmadikán

Az ökumenikus világimanapot 1870 óta tartják meg világszerte, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa pedig idén 38. alkalommal szervezi meg ezt az eseményt, amelynek napja március 3.

W. K.

Fotó: Czinege Melinda

Az idei liturgiát Tajvan asszonyai állították össze. Mottónak Pál apostol sorát választották: hallottam hitetekről. A világimanapi mozgalom közössége vallja, hogy „az ima az Istenre és az egymásra való odafigyelésben gyökerezik”. Így az istentiszteleti liturgia érdekességeként olyan bátorítóleveleket olvashatunk, amelyeken keresztül fény derül a Tajvanon élő keresztény nők nehézségek közt is kitartó hitére. 

Az istentiszteletre megfogalmazott imádságokban, a felolvasandó levélrészletekbe rejtett bizonyságtételekben a tajvani asszonyok a Krisztus melletti elköteleződésükről vallanak. 

A résztvevők az ökumenikus tanács kiadványainak segítségével hangolódhatnak rá az eseményre, és élhetik meg az imanapi liturgia tartalmának kiteljesedését. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!