Bál is lesz

2023.02.28. 15:48

Kiválasztják a magyarországi németek legjobb borait

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata idén tavasszal is megrendezi a Magyarországi Németek Országos Borversenyét.

Zs. K.

 Az immár 14. alkalommal szervezett esemény évek óta egyre több borkedvelőt és hivatásos bortermelőt vonz Magyarország minden tájáról. 

A rendezvény Mecseknádasd egyik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát, ahol a hétvégi eredményhirdetésen, illetve az azt követő sváb bálon díjazzák többek között a magyarországi németek legjobb fehér-, rosé- és vörösborát is.
 

A szervezők idén is várnak minden kis- és nagytermelőt az ország minden pontjáról az országos borversenyre. A bormintákat a nevezők március 28-29-én 14-től 18 óráig adhatják le a Kultúrcentrumban. 

Az elmúlt évek során körülbelül 600-700 tétel érkezett, így a borok zsűrizése idén is két napon keresztül – március 30-31-én – zajlik majd ugyanitt. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és az azt követő sváb bálra pedig április 15-én 18 órakor kerül sor a mecseknádasdi sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!