Bama.hu videó

2023.02.11. 12:30

Megszólalt az Ukrajna pianínó a pécsi vásárcsarnokban (galéria és videók)

Szombaton délelőtt tíz órára a pécsi vásárcsarnok megtelt vevőkkel, sokan a hétvégi nagybevásárlást végezték. A kosarakba, táskákba friss zöldségek, gyümölcsök kerültek, de közben a zene is szólt.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

– Anyu hallod, mintha egy zongora és egy hegedű szólna 

– mondta egy ötéves formájú kislány.

A kisgyermek nem tévedett, ugyanis a Filharmónia Magyarország jóvoltából közösségi zongorával gazdagodott a múlt év nyarán megnyílt pécsi vásárcsarnok épülete. A közösségi zongorát, a Bajcsy-Zsilinszky utcai bejáratnál helyezték el, amely szombat délelőtt debütált. A Valentin-nap közeledtével szerelmes dallamok is felcsendültek a PTE Művészeti Kar hallgatói és a Pécsi Művészeti Gimnázium tanulói jóvoltából.

A tavalyi évben a Zeneszüret Fesztivál keretén belül a Jávorkai Trió adott koncertet a vásárlóknak, ami nagy sikert aratott – nyilatkozta Orbán Krisztina, a pécsi vásárcsarnok vezetője, aki azzal a kéréssel fordult a Filharmónia Magyarország produkciós menedzseréhez, Szilágyi Lajoshoz, hogy kaphat-e a filharmóniától egy közösségi zongorát a pécsi vásárcsarnok.

A kérés meghallgatásra talált. A szemfüles nézelődőnek feltűnhetett, hogy a pianónón cirill betűkkel van kiírva : Ukrajna. Mint Szilágyi Lajostól megtudtuk, ez nem a származási országot jelenti, hanem ez egy márkanév. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!