TOP Plusz keretében

2023.02.07. 13:58

Közel százmillió forintból újul meg a Gondozási Központ Szalántán

Zs. K.

A kép illusztráció

Fotó: KISS ANNAMARIE

Több mint 175 millió forint támogatást nyert a szalántai önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretében külterületi utak felújítására. 

Az összegből a hivatal mögött vezető földút kaphat szilárd burkolatot, 1669 méter hosszan. Ezen kívül a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében beadott két pályázatuk is pozitív elbírálást kapott, melynek köszönhetően összesen közel 100 millió forintból újulhat meg a Gondozási Központ, mely magában foglalja energetikai korszerűsítést, valamint a teljes külső-belső felújítást is. Az intézményben az idősek nappali ellátását, a házi segítségnyújtást, a szociális étkeztetést biztosítják a kistérség lakosai számára, jelenleg a szolgáltatások a magas rezsi miatt a művelődési házban érhetőek el.

Hitre Gabriella, Szalánta polgármestere elmondta, a támogatásokat köszönik Nagy Csaba országgyűlési képviselőnek, valamint a Baranya Megyei Önkormányzatnak. A Gondozási Központ felújítását már idén nyáron szeretnék megkezdeni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!