Növelnék a hallgatók számát

2023.02.10. 13:58

Ösztöndíjjal segítené a leendő tanárokat a Pécsi Tudományegyetem

A tanárképzést hirdető két legnagyobb kar a Pécsi Tudományegyetemen a Bölcsészet- és Társadalomtudományi, valamint a Természettudományi Kar, akik közösen összefogtak, hogy a leendő tanárokat segítsék.

Cz. E.

Fotó: Monkey Business Images

Együttműködésük révén egy új ösztöndíjat hirdetnek a 2023 szeptemberétől tanár szakra felvételt nyerő hallgatók számára. A felvételeknek megfelelő tanulók a képzés során akár 1,4 millió forint támogatásban is részesülhetnek.  

Az ösztöndíj célja, hogy növeljék a tanári pálya népszerűségét és a tanárképzésben részvevő hallgatók létszámát, valamint, hogy támogassák tanulmányaik előrehaladását. Persze a mennyiségi gyarapodás mellett a minőségi teljesítményt is szeretnék megőrizni. Mindemellett fontosnak tartják, hogy minél több hallgató szerezzen tanári diplomát. 

Mindkét karon remélik, hogy az ösztöndíj meg fogja könnyíteni a hallgatók tanulmányi körülményeit, valamint csökkenthetik általa a tanulók lemorzsolódást az osztatlan tanárképzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!