A felújítás javában tart

2023.03.18. 13:58

A komlóiak segítségét kéri a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény

Jóllehet a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény teljes felújítása még javában tart, már készülnek az újranyitásra – az elmúlt években több részletben jelentősen megújult helytörténeti kiállítást további új elemekkel bővítenék, amihez a komlóiak segítségét kérik.

Wald K.

Fotós: Cseh Gábor

– A megújuló kiállításban kialakítanának egy Komló mezőgazdasági életét és gazdálkodását bemutató termet – közölte internetes közösségi oldalán az intézmény. A bányászat felfejlődése előtt ugyanis a falu kifejezetten agrártelepülésnek számított, ezért a korabeli mezőgazdaság aspektusainak bemutatása fontos részét képezi Komló történetének. 

A meglévő gyűjtemény számos olyan tárgyi emléket őriz, amelyet be tudnak mutatni a tervezett kiállításban, de lehetőség szerint szeretné az intézmény kiegészíteni az anyagot, hogy minél gazdagabb legyen a tárlat. Ezért arra kérik a komlóiakat, hogy aki rendelkezik olyan mezőgazdasághoz kapcsolódó tárg­gyal, amely már nincs használatban, vagy a régi komlói mezőgazdasági tevékenységeket megörökítő fotókkal, ajánlja fel azokat a múzeum számára. Az intézménnyel a kapcsolat e-mailen és telefonon is felvehető. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában