Oktatás

2023.03.04. 16:32

A tudatos fogyasztóvá nevelést segítik elő az iskolákban

W. K.

Fotó: aslysun

Az idei tanévben is meghirdette a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) az évről évre sikeres programját, az Országos Fogyasztóvédelmi Sulitábort. Cél a koruk miatt speciálisan védendő fogyasztóknak minősülő általános és középiskolások tudatos fogyasztóvá nevelésének elősegítése.

A pályázaton – a FEOSZ tájékoztatója szerint – részt vehet Magyarország valamennyi általános és középfokú oktatási intézménye. Az iskolák feladata az, hogy „Fogyasztóvédelmi Sulihét” keretében, az adott intézmény keretein belül 2023. február–március hónapban egy héten keresztül fogyasztóvédelemmel foglalkozzanak, és valamely témáról 2-3 perces videót készítsenek. 

A legjobb „Fogyasztóvédelmi Sulihét” pályázatokat benyújtó iskolák 14–18 év közötti tanulói és tanárai vehetnek részt a X. Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborban. A rövid beszámolót és a 2-3 perces videókat, a táborban részt venni szándékozók létszámát 2022. április 10-ig várják a [email protected] e-mail-címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!