A gondokat cipelték magukkal

2023.03.10. 07:00

Egy évvel ezelőtt kezdték kiüríteni a Lánc utcai tömböt

Több száz embert költöztetett ki a baloldali városvezetés az egykor szebb napokat látott pécsi Lánc utcai tömbből, ahol sok esetben emberekhez méltatlan körülmények között éltek szegény vagy elszegényedett, nehéz sorsú családok, s persze voltak köztük önkényes lakásfoglalók, de a lakók egy része igyekezett fizetni a számláját is.

B. M.

Az épület kiürítését egy éve kezdték el, és már hónapok óta üresen áll.
A volt DK-s alpolgármester, a Tiszta Kezek frakcióban ülő Bognár Szilvia szerint szinte egyik napról a másikra ürítették ki a tömböt, alig volt idejük az embereknek arra, hogy megfelelő döntést hozzanak.

Többen is úgy költöztek el, hogy az épületben megtalálható gondjaikat cipelték magukkal a város különböző pontjaira. Például a kertvárosi Nagy Ferenc téren lévő épületbe költöztettek át közülük többeket, ahol azonban a már ott lakók egy része a rovarok, ágyi poloskák elszaporodásáért okolta az új beköltözőket. Emiatt egyébként többször is volt rovarirtás az új házban.

Bognár Szilvia szerint még az ő ötlete volt az, hogy a szomszédos nyugdíjasházhoz hasonlóan a Lánc utcai ingatlanból is nyugdíjasotthont lehetne kialakítani, de nem ilyen formában, ahogy azt a jelenleg regnáló városvezetés elkezdte.
Az épülettel a kiürítés óta nem sok minden történt, Bognár Szilvia szerint nagyjából annyit tettek meg, hogy lezárták az ablakokat, bejáratokat, hogy illetéktelenek, valamint galambok ne tudják megszállni a házat.

Bár pártpropagandára az elmúlt években százmilliók mentek el, arról semmi hír, hogy az emelt szintű apartmanházzal kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmány, költség-haszon elemzés elkészült-e már – amire 20 milliót szántak –, illetve a tervezéssel hogyan haladnak, amit 70 millióra becsültek. Az, hogy a munkálatok vajon mennyibe kerülnek és azt a 16 milliárdos adósságot felhalmozó baloldali önkormányzat miből állja, egyelőre rejtély.

 

Címkék#lánc utca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!