Döntött a képviselő-testület

2023.03.19. 13:57

Idén is támogatja a civil szervezeteket és a sportegyesületeket Komló

W. K.

Fotó: Löffler Péter

A tavalyi évhez képest csaknem 16 százalékkal több támogatást nyújt a városban működő sportegyesületeknek, civil szervezeteknek idén az önkormányzat – összesen 155 millió forint felosztásáról döntött a legutóbbi ülésén a komlói képviselő-testület. 

Mint Polics József, Komló polgármestere az ülésen fogalmazott, az önkormányzat mindig is fontos partnerének tekintette a különböző egyesületeket, civil közösségeket, és ennek megfelelően, erejéhez mérten mindig segítette a működésüket a támogatással. Idén sincs ez másképp, a nehéz helyzet ellenére is nyújt a város hozzájárulást. A tavalyi mintegy 132 milliós kerettel szemben összesen 155 millió forintot, ami jelentős előrelépés. A korábbi évekkel ellentétben idén a legalacsonyabb támogatási összeg 50 ezer forint. 

A döntés szerint 14 sportszervezet jutott forráshoz – a legtöbbet, mintegy 78 millió forintot az NBI-es kézilabdacsapatot működtető és többszáz fiatalnak sportolási lehetőséget adó Komló Sport Kft. kapta. A többek közt a labdarúgócsapatokat versenyeztető Komlói Bányász 54 millió forint támogatáshoz jutott, de az önkormányzat segíti egyebek mellett az asztaliteniszezők, a vívók, aerobikosok, női kézilabdások, teniszezők, dartsosok, mazsorettesek tevékenységét is. Ezen kívül 19 kulturális szervezetet támogatott a testület 60 és 300 ezer forint közötti összegekkel, valamint 12 alapítvány munkájához – egyebek mellett fellépéseik, különféle rendezvényeik, programok szervezéséhez – járul hozzá az idei esztendőben a város. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!