Jótékonykodás

2023.03.26. 21:41

Kékben futva támogathatjuk az autistákat segítő szervezeteket

Zs. K.

A kép illusztráció

Fotó: Huszár Gábor

Április 8-án 9 órától az autizmus világnapja alkalmából szervez futást a Malomvölgyi-tó körül a Lásd a világot autista szemmel Egyesület, a kökényi önkormányzat és az „Egy Másik Út” szervezet. A résztvevőket a kökényi kultúrház mögötti sportpályára várják, akik a kétezer forintos felnőtt, vagy az ötszáz forintos gyerek nevezési díjakkal a Pécsett működő autistákat segítő szervezetek működését támogatják. A futóktól a szervezők azt kérik, viseljenek valami kéket, és támogassák a jó célt az autizmus világnapja alkalmából. A futást követően szemléletformáló előadásokkal és tombolával várják a résztvevőket. A programra előnevezni is lehet, az esemény Facebook-oldalán található linken keresztül.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 2007-ben jelölte ki április 2-át az autizmus világnapjának, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet, hogy az emberek 1 százaléka autizmussal élő, és széles körű információt nyújtson az autizmusról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!