Jó hír a helyieknek

2023.03.17. 14:20

Kistótfalu új falubuszt vásárolhatott, de a régi is tovább roboghat

Zs. K.

Forrás: Nagy Csaba

A Magyar Falu Program keretében csaknem 15 millió forintos támogatásból új falubuszt vásárolhatott Kistótfalu önkormányzata, mely nagymértékben megkönnyíti a településen ellátandó mindennapi feladatok gördülékeny ellátását.

A lecserélt 9 fős falubusz egy határon túli magyar közösségnek ajándékozták, a felajánlást az erdélyi Bánffyhunyadi Református Egyházközösség nyerte meg. Lelkészének, Jakab Mihály Gyulának csütörtökön Hollóvári Magdolna polgármester és Nagy Csaba országgyűlési képviselő közösen adta át a járművet. Az 1300 fős egyházközösség, ahova óvodás és iskolás csoportok is tartoznak, többek között ifjúsági találkozók, kórustalálkozók, női szövetségi programok alkalmával, valamint az idősek istentiszteletre való utaztatására használja majd a falubuszt. 

Kistótfalu önkormányzata az elmúlt években többször is sikerrel pályázott a Magyar Falu Program keretében, melynek köszönhetően egyebek mellett megújulhatott korábban a Petőfi és a Kossuth Lajos utca és a játszótér is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!