Forrást igényeltek a helyreállításra

2023.03.12. 18:44

Lámpákat is megrongált a viharos szél Komlón

Több önkormányzati tulajdonban lévő helyszínen is károsította a villamos hálózatot a február 4-i viharos erejű szél: megsérültek lámpatestek, illetve a mérőóra szekrény Sikondán két helyen, illetve Komlón, a Juhász Gyula utcában.

W. K.

Fotó: Pozsgai Ákos

Az önkormányzat a károk felmérését követően, a helyreállítás érdekében vis maior támogatásra nyújtott be igényt a Belügyminisztériumhoz. A bejelentést követően a jogszabály alapján előírt, kormányhivatal által végzett helyszíni szemle megtörtént, a kérelmet jogosnak ítélték. 

A helyreállítási munkák elvégzéséhez főszabály szerint 30 százalékos önerőt kell biztosítani, azonban azon önkormányzatok esetében, ahol az előző évek során több vis maior esemény történt, lehetséges mindössze 10 százalék saját forrás biztosítása is. Komló az elmúlt években is igényelte a támogatást, így várhatóan elegendő lesz nagyjából 100 ezer forint önerő biztosítása a vis maior alapból igényelt mintegy egymillió forintos támogatáshoz, a villamos hálózatot érintő károk helyreállítására.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!