Vasárnap kultúra költözik a csarnokba

2023.03.24. 15:04

Medvehagyma, piros retek, zöldhagyma a pultokon

Egyre több rendezvénynek ad otthont a pécsi vásárcsarnok. Tavasszal érkezik egy könyvvásár, majd könyvdedikálás veszi át a stafétát, a sort egy különleges tavaszi fesztivál zárja, ahol a főszereplők a borok, fűszerek és az ételek lesznek.

Zs. J.

Beköszöntött a tavasz, lassan itt a húsvét. Ez már érződik a pécsi vásárcsarnok kínálatán. Több helyen árusítottak barkát, piros retket, zöldhagymát, medvehagymát (egy csokorért 300 forintot kértek), és megjelent a magyar, az alföldi és a szigetvári paradicsom is.
 

A vásárcsarnok vezetősége korábban közölte, hogy olyan tematikus rendezvényeket szervez, ami az évszakokhoz, ünnepekhez köthető. Péntektől, március 24-e és április 7-e között a Bajcsy-Zsilinszky utca felőli bejáratnál egy külön szekcióban húsvéti hangulatú termékekkel várják az árusok azokat, akik valami különlegességre vágynak.
 

Vasárnaponként a csarnok zárva tart, de március 26-a különbözik majd a többi vasárnaptól. Mint megtudtuk, az Alexandra Kiadó érkezik, amely szépséghibás és akciós könyvvásárt tart: a nagy könyvvásárban lesznek olyan könyvek, amelyek kétszáz forintba kerülnek. A belépés a Bajcsy-Zsilinszky utca felőli bejáratnál lehetséges délelőtt tíz órától.
 

Jövő héten, március 30-án, csütörtökön a csarnokban egy nagy magyar színművész, rendezővel lehet találkozni. Koltai Róbert a saját könyvét dedikálja.
 

A magyar vidék legjelentősebb fedett borfesztiválja, a pécsi Adventi Borszalon szervezője, a Pécsi Borozó egy új projekttel lép színre. A Spice&Wine a borok, fűszerek és ételek pécsi fesztiváljaként május 7-én, vasárnap várja az érdeklődőket a pécsi vásárcsarnokban és a csarnok előtti téren. A fesztiválról annyit lehet most tudni, hogy a gasztronómiai programot és pezsgő- valamint borkóstolót élő zenés koncert, játékok és beszélgetések színesítik majd.
 

Tavaly év végén a magyarország vásárcsarnokainak vezetői Pécsen jöttek össze, hogy megbeszéljék közös dolgaikat, ahol elhangzott, hogy ha a vásárcsarnokok a bevásárlóközpontokkal fel akarják venni a versenyt, akkor olyan programokat kell szervezniük, amelyek új látogatókat csalogatnak be a csarnokokba. A pécsiek elindultak ezen az úton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!