Tizenöt csapat töltötte a kolbászt

2023.03.06. 13:58

A fogópálinka erőt adott a Zsongorkő Fesztivál résztvevőinek

Zs. K.

Fotó: R-Video Team

A Zsongorkő Baráti Kör és a kővágószőlősi önkormányzat a Zsongorkő Fesztivál éves programsorozat keretén belül rendezte meg szombaton a IX. Kolbásztöltő és fogópálinka versenyt. A rendezvénynek az iskola sportcsarnoka adott otthont.

A Baráti Kör meghívására helyi egyesületek, civil szervezetek és az NYMTIT Önkormányzati Társulás településeinek 15 csapata és segítőik vettek részt az eseményen. A húst a szervezők biztosították, és a töltelék darálása, fűszerezése, töltése hagyományos módon a „nagyik” titkos receptúrája szerint készült. A jó hangulatú rendezvényen a közös munka, a párhuzamosan futó programok igazi közösségi eseményt teremtettek a közel százötven résztvevő számára.

A csapatok kész „termékét”, a sült kolbászt szakmai zsűri értékelte. Első díjat nyert a helyi „Vöröshomokkő Német Nemzetiségi Egyesület”. Fogópálinkákkal is lehetett nevezni, itt az első helyezést a „Kővágótöttösi Roma Nemzetiségi Önkormányzat” csapata érte el. Az esemény zárásaként disznótoros ételsor került az asztalra, így mindenki személyesen is értékelhette a versenyzők munkáját.

Varga Géza, a Zsongorkő Baráti Kör elnöke elmondta, a szervezők pénzt, fáradságot nem kímélve ismét színvonalas rendezvényt hoztak össze, amely kiváló közösségformáló, közösségerősítő is volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!