Változás a cégvezetésben

2023.03.09. 19:50

Pénteken újra kitárja kapuit a siklósi termálfürdő

A tervek szerinti időpontban, azaz pénteken (március 10.) nyit újra a siklósi termálfürdő, valamint a Hotel Castello. A létesítmények két hónappal ezelőtt zártak be, éves karbantartási, nagytakarítási munkálatok elvégzésére.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Laufer László

Két hónapnyi zárva tartás után pénteken reggel újranyit a siklósi Thermal Spa és a Hotel Castello négycsillagos szálloda. Az üzemeltető Aquaplus Kft. ügyvezetője, György Zoltán elmondta, nagyon sokrétű munka folyt az elmúlt hetekben a fürdőben és a szállodában is. Minden olyan javítást és karbantartási feladatokat elvégeztek, amely a minőséget és az esztétikát emeli. Ez jelentette egyebek mellett az ajtózárak, fiókok, csaptelepek javítását, vagy cseréjét, fugázásokat, illetve a fürdő gépészetének nagy karbantartása, a szivattyú hő cserélőjének, a légtechnikai berendezéseknek a javítása történt meg. Egy új épületfelügyeleti rendszert is kialakítanak, amely tovább növeli az automatizálást, és a hatékonyabb energiafelhasználást a fürdőben. Mindezeken kívül teljeskörű nagytakakarítást végeztek, tehát olyan nagy munkák folytak, amelyek nem végezhetők el, ha vendégek vannak a létesítményekben. 

A siklósi fürdőben a felnőtt- és gyermekmedencék mellett továbbra is olyan szolgáltatásokkal várják a vendégeket, mint pezsgőágy, sodró folyosó és két óriáscsúszda, finn szauna, infraszauna, aromakabin, valamint sószoba is elérhető. A Siklós-kártyával, illetve Tüke-kártyával rendelkező vendégek a korábban megszokottak szerint kedvezményes áron vásárolhatják meg a belépőt.

György Zoltán örömmel számolt be arról is, hogy az önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően jövő télen egyebek mellett megújul a fürdő csúszdája, az élményelemek, a medence körüli padozat, tehát nagy fejlődésen fog átmenni a komplexum az idei év végén, illetve a jövő év első hónapjaiban. 

Napelemparkot működtetnek a fürdő energiafelhasználására

Tavaly ősz óta működik egy ötszáz kilowattos napelem park, amelynek működtetése nagyon fontos a többszörösére emelkedett energiaárak miatt. Ennek eredményeként viszont tartható az inflációközeli áremelés a fürdőben – mondta György Zoltán. A vendéglátásra viszont sajnos ez nem igaz, a szállodai éttermi vendéglátás a konyhán felhasznált nyersanyagárak emelkedésével egy főre vetítve 56 százalékos drágulást hozott, amelyet sajnos nem tudnak 20 százalék körüli áremeléssel kigazdálkodni. Ezzel együtt az ügyvezető hangsúlyozta, törekszenek a hatékonyságra, energiatakarékosságra, költség takarékosságra és a szolgáltatások minőségének javítására.

A jövőben hangsúlyosabb lesz a dolgozók szakmai képzése

A siklósi termálfürdő és a Hotel Castello korábbi igazgatója, Dragoslav Zoric úgy döntött, hogy mással szeretne foglalkozni. A jövőben a cégvezetés struktúráján változtatnak, jelenleg György Zoltán, az Aquaplus Kft. ügyvezetője, valamint Sándor Zsolt, a cég fejlesztési vezetője felel a fürdő és a szálloda ügyeiért. 

György Zoltán elmondta, új szemlélettel próbálják a szállodát működtetni, nagyobb hangsúlyt fektetnek a költségtakarékos gazdálkodásra, valamint a dolgozók kiválasztására, a munkaidő hatékony kihasználására és a képzésekre. Elsősorban szakmai, másodsorban idegen nyelvű és turisztikai-idegenforgalmi képzésekkel képzelik el a jövőt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!