Taroltak a TVT-s diákok az ügyességi versenyen

2023.04.13. 13:47

A győztesek készülhetnek a május 4-i kerékpáros közlekedési versenyek vármegyei döntőjére (Galéria)

Zs. K.

Csütörtökön délután tartotta a Pécs Városi Balesetmegelőzési Bizottság által a Kulturált Közlekedéssel a gyermekekért Alapítvánnyal együttműködésben szervezett Kerékpáros Iskola Kupa és a Ki a mester két keréken általános iskolásoknak meghirdetett közlekedési versenyek városi döntőjét a Drótszamár Kerékpáros Kresz-parkban. Mint Gradvolt Szilveszter r. alezredes elmondta, a városi selejtezőkön közel százötvenen vettek részt, a városi döntőben pedig 20-20 diák vetélkedett, illetve volt, aki korának megfelelően mindkét versenyben részt vett. A vetélkedőben a Testvérvárosok Terei Általános Iskola (TVT) diákjai voltak a legeredményesebbek, hiszen az első helyezéseket az intézmény tanulói szerezték meg. A Kerékpáros Iskola Kupában a lányok közül holtversenyben Szentkereszti Réka (aki tavaly az országos döntőben is nyert) és Czilják Emília, a fiúk közül pedig Bodor Martin lett az első. A Ki a mester két keréken döntője szintén Czilják Emília és Bodor Martin első helyezésével ért véget.

A versenyen Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke is köszöntötte a szervezőket és a versenyzőket. Mint elmondta, a Kresz-park jelentősége nem csökkent, sőt, mivel egyre több jármű közlekedik az utakon, most még fontosabb a szerepe, mint 40 vagy 50 évvel ezelőtt, hiszen fontos, hogy a gyermekek a lehető legfiatalabb korban megtanulhassanak biztonságosan és szabályosan közlekedni.

– Pécs és Baranya számára pécsi Kresz-park nagy érték, hiszen a gyerekek itt kulturált körülmények között meg tudják tanulni azokat az alapvető szabályokat, amik ahhoz kellenek, hogy biztonságosan tudjanak a mindennapokban közlekedni, legyen szó az iskolába járásról vagy szabadidős programról. Abban bízom, hogy a következő időszakban nagyon sok pécsi és Pécs környéki baranyai család is meglátogatja majd a 2020-ban közel 50 millió forintból megújult Kresz-parkot

 – mondta. 

Somogyvári Imre, a parkot fenntartó Free Mobility Egyesület elnöke elmondta, már Pécsre is beköszöntött a kerékpáros korszak, és ennek nagyon fontos állomása a Kresz-park, melyet az elmúlt évben ötezer gyermek és felnőtt látogatott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!