Múltidéző

2023.04.09. 14:42

Bearanyozta az uránvárosi gyerekek hétköznapjait a Drótszamár (galéria)

Sz. Zs.

Díjakért tekertek a fiatalok az iskolai vetélkedőn (1999)

Főként az uránvárosi gyerekek hétköznapjait aranyozta be, ám távolabbról is csodájára jártak, sőt, megnyitásakor, 1973 tavaszán az országos sajtó is szenzációként tálalta a Páfrány utca végi KRESZ-park évtizedekig egyedülálló újdonságait. Akkortájt a bringát úgy kaptuk elő a panelek pincéiből, mint fiaink ma a farzsebükből a mobilt, két keréken éltük az életünket – az volt ám az igazi mobilizáció! És bár tízéves koromban még akár meg is számolhattam volna a környék autóit, anyukánk mégis nyugodtabb volt, ha a KRESZ-park biztonságos útvesztőjében (egy)kerekeztünk órákat (vagy azt hitte), mint ha az utcai forgalomban tettük volna ugyanezt.

Lassan a második nemzedék is felnő, amelynek gyerekei akár önállóan bringázva, akár óvodai-iskolai csoportokkal, szülinapi partikon, sőt, közlekedési vetélkedőkön, kismotoros-vizsgákon szereztek rengeteg feledhetetlen élményt a nemrégiben megújult, ám így is kellemesen retró hangulatú, egy-egy eseményre a városba bárhová szívesen kitelepülő Drótszamár kerékpárparkban.

A KRESZ-park izgalmas évtizedeiből további hang-pillanatképeket villantunk föl Laufer László fotóriporterrel a megújult Bama-podcastunkban is. Miközben arra biztatjuk olvasóinkat, hogy ha bárki magára (barátjára) ismer általában szerdai lapunkban közölt Múltidézőnk felvételein, és lenne kedve emlékeit a nyilvánosság elé is tárni, keresse szerkesztőségünket a [email protected] e-mail-címünkön, hogy podcastunkban együtt megoszthassuk ezt a hallgatókkal. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!