Megoldódik a szennyvízelvezetési probléma

2023.04.12. 16:02

A helyi lakosság életszínvonalára, valamint a környezetre is pozitív hatással lesz a beruházás Szilágyon és Berkesden

Cz. E.

Fotó: Löffler Péter

A vidéki térségben működő települési önkormányzatok, önkormányzati társulások számára Magyarország Kormánya felhívást tett közzé Egyedi szennyvízkezelés címmel. Ennek célja a vidéki térségek falvaiban az alapvető szolgáltatások fejlesztése, a falvak megújulása.  

Április 12-én került sor a Berkesd és Szilágy településeken megvalósuló egyedi szennyvízkezelési beruházás ünnepélyes terület átadás-átvételi programjaira.  

Az eseményen részt vett és beszédet mondott Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő, aki elmondta, hogy ebben a térségben a szennyvízelvezetés évtizedek óta megoldatlan probléma. A kiírt felhívásra Szilágy és Berkesd közösen jelentkezett. A pályázati győzelem következtében nyolcvanöt százalékos támogatási intenzitással a két település teljes szennyvízelvezetése megtörténik helyszíni portákon kialakítandó szennyvízkezelőkkel.

A projekt keretében a kisebb lélekszámú Szilágyon hetvennyolc darab, míg a nagyobb népességszámmal rendelkező Berkesden száztizenhat egyedi szennyvízkezelő kisberendezés telepítése és kiépítése valósul meg. 

Hoppál Péter azt is elmondta, hogy összes beruházási értékben négyszázötvenmillió forintról van szó, aminek tizenöt százaléka az önkormányzatok önrésze volt. Kiemelte a beruházás fontosságát, mert ezáltal az ivóvíz bázisvédelmét is meg tudjuk őrizni, illetve a különböző Európai Uniós szabványoknak is meg tudunk felelni ezzel a befektetéssel.  

A beruházás mind a helyi lakosság életszínvonalára, mind a környezetre pozitív hatással lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!