Tervszerű fejlesztés

2023.04.03. 15:35

A Verseny utca újabb szakaszán kezdődik építkezés és útlezárás

Az utóbbi évek egyik legnagyobb, mintegy 3 milliárd forintból megvalósuló víziközmű-fejlesztése zajlik Pécsett a Víziközmű-hálózatok átalakítása, hatékonyságnövelő fejlesztése Pécsett elnevezésű projekt keretében.

bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: Pezzetta Umberto

A munkálatok során a projektben érintett területeken szakaszos korlátozások szükségesek, amelyek legtöbb helyen teljes útlezárással járnak - olvasható a városháza közleményében. Pécs víz- és szennyvízellátásának közmű-infrastruktúrája viszont intenzív, tervszerű fejlesztést és korszerűsítést igényel, ezért ennek rekonstrukciója elengedhetetlen. A felújításoknak köszönhetően csökkenthető a városban az elszivárgó víz okozta veszteség, a csőtörések száma. A kivitelezés jó ütemben halad és tervezetten az év végéig a projektet érintő minden helyszínen befejeződnek a munkálatok.

A projekthez kapcsolódó víz- és szennyvízvezeték-rekonstrukció kivitelezési munkálatai április 11-én újabb szakaszon kezdődnek meg két ütemben a Verseny utcában. Ebben az időszakban az érintett területen annak érdekében, hogy minél gyorsabban haladhasson a felújítás, néhány hétre teljes útzárral kell számolni. Erre azért van szükség, hogy a víz- és szennyvízvezetékek fejlesztése, a közmű-infrastruktúra korszerűsítése a lehető legrövidebb ideig zavarja csak a közlekedést.

  • I. ütem: április 11. – április 17. A Megyeri út – Verseny utca – Közraktár utca kereszteződése
  • Az I. ütemben a Megyeri út – a Verseny utca – Közraktár utca kereszteződése érintett pontszerű lezárással. A kereszteződés északnyugati sarkán kerítik el a munkaterületet, a közlekedés 30 km/óra sebességkorlátozás mellett váltakozva folyhat.
  • II. ütem: április 17. – május 5.
  • A II. ütemben a Megyeri út – a Verseny utca – Közraktár utca kereszteződéstől keletre teljes szélességében lezárják a Verseny utca közel 100 méteres szakaszát. Ezáltal a Verseny utca kelet felől, lényegében a Siklósi úti felüljárótól zsákutcává válik. Nyugatról a Közraktár utca felől csak a Megyeri útra lehet kanyarodni északi, illetve déli irányba.

A terelőút a 3 méternél magasabb járművek számára az 57-es út felől a Füzes dűlőn keresztül a Tüzér utca – Közraktár utca/Megyeri út (déli szakasz). A Verseny utcában található vállalkozások számára az 58-as út (Siklósi út) a javasolt kerülőút.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!