Furcsán hangzik, de igaz

2023.04.12. 16:27

Egy pécsi srác képviselheti Írországot a léggitár-világbajnokságon

M. R.

Fotó: Szentesi Gergely

Szentesi Gergely huszonhat esztendősen úgy döntött, hogy nyelvtanulás, illetve zsebpénzkereseti lehetőség érdekében Dublinba megy, hogy ott lehessen az őrült spanyol fesztiválon, a La Tomatinan, hogy megtekintse, ahogy a Guns N’ Roses ismét összeáll. Az egy dolog, hogy ez sikerült neki, de az évek alatt közben még az egyik legmenőbb pub menedzsere lett, plusz a közelmúltban megnyerte az ír léggitárversenyt, így ő képviselheti Írországot a léggitár világbajnokságon.

Forrás: Szentesi Gergely

Pozitív kisugárzás, valamint végtelenül sok sörcsapolás. Ezt a két dolgot emelte ki Szentesi arra a kérdésünkre, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki Írország egyik legoltáribb helyének a menedzsere legyen. Hogy mennyi tapasztalata volt ezen a téren? Mondhatni semmi. Idehaza szemetet szedett fesztiválokon, lufikat festett nagy bevásárlóközpontnak, de pékként is megállta a helyét.

A péklapátot aztán „léggitárra” cserélte, ugyanis következett egy whisky márka által szponzorált esemény, ahol profi, illetve amatőr kategóriában is próbára tehették magukat a résztvevők.

– Azt mondták, a győztes képviselheti Írországot a világbajnokságon. Ki mondana erre nemet? Na meg az ingyen pizza is motiváló volt 

– mesélte lapunknak Szentesi Gergely. – Amit érdemes tudni, hogy a világbajnokságot minden évben megrendezik Finnországban, Oulu városában. Ez egy háromnapos fesztivál, ami ingyenesen látogatható. Az első napon az egyéni versenyzők mutathatják meg tudásukat, míg a másodikon az országok képviselői, végezetül pedig a döntőt rendezik meg.

A léggitárverseny hallatán egy egyszeri ökörködésre gondolhatnánk sokan, azonban az esemény, amely az elmúlt években igencsak nagy volumenű lett, 1996 óta van terítéken, szlogenje pedig a „Make Air Not War”. 

– Ha léggitárt tartunk, nem tarthatunk fegyvert – magyarázta a külföldi portáloknak az egyik ismertebb versenyző, Sven 'Spandex' Smith.

Mindenesetre a vb legfőbb célja, hogy világbékét hozzon a világnak, hiszen a szervezők szerint minden háború véget ér és leáll a klímaváltozás is, ha a Föld összes embere nekiáll léggitározni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!