Gondolnak a gyerekekre

2023.04.14. 16:27

Élményeket és fejlődési lehetőségeket biztosítanak a ZsÖK táborok

Várja a táborozni vágyó gyerekeket a Zsolnay Örökségkezelő Nkft., akik három tematika mentén, összesen hét táborozási lehetőséget hirdettek meg.

Cz. E.

Forrás: Zsök

Élményeket szerezhetnek és tanulhatnak is a művészpalánták, kiscsillagászok és a törirajongó kódfejtők a ZsÖK táboraiban, és mindegyik tábor napközis, szóval mindenki haza mehet aludni, és megoszthatja a nap élményeit a szüleivel.  

Művészkedvelő kicsiknek

Illúziók néven Kortárs Junior nyári tábort szervez a ZsÖK nyolc és tizenegyéves kor közötti gyermekeknek. A név is jól mutatja, hogy itt minden az illúzióról fog szólni. A téma apropóját az adja, hogy a pécsi LOKART Képzőművészeti Fesztivál alkalmával nagyszabású kiállítás nyílik az m21 Galériában, amelynek témája az illúzió. Mindemelett a tábor ideje alatt a Kemence Galériában látható kiállítás is erre a topikra reflektál, amely a középiskolás korosztály különböző műfajban és technikákkal készült munkáit mutatja be.  

A tábor két alkalommal – június 26-30., július 10-14. – rendezik meg, és azoknak a fiataloknak ajánlják, akik nyitottak a képzőművészetek, a vizuális kifejezési formák iránt és szeretnek alkotni.  

Azoknak, akik jobban megismernék városunk

Törirajongók figyelem, hiszen rólatok sem feledkezett meg a ZsÖK. Jövőkód nyári tábor címen egy igazi múltidéző-jövőkutató kalandban vehetnek rész a kilenc és tizenkét év közötti gyermekek. Az ötnapos élmény során a fiatalok megismerhetik Pécs történetét, titokzatos ódon épületeit, és ha megfejtenek egy évezredes kódot, akkor a lehetséges jövőre is választ kaphatnak. Mindehhez figyelni kell a jelekre, és kreatívan meg kell tervezni a jövő városát.  

Ezt a tábort is szintén két alkalommal – június 26-30., július 17-21. –  rendezik meg.

Tudományos kalandozások 

A ZsÖK a természettudomány kedvelőiről sem feledkezik meg. Olyan nyári tábort szerveznek nekik, amely során planetáriumi bemutatókon, varázsóra kísérleteken, csillagászati foglalkozásokon vehetnek részt, valamint játszhatnak a Labor- Interaktív Varázsteremben és a VR Univerzumba is beléphetnek. Öt napon át tartó varázslatos utazáson vehetnek részt a hét és tíz év közötti gyermekek a természettudományok világában.  

A kaland háromszor is megrendezésre kerül – június 26-30., július 17-21., július 24-28. 

Részletek a táborokról az alábbi linken olvashatók: https://www.pecsiprogram.hu/programok/nyari-taborok

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!