A legtöbb aranyat a Vin Art kapta

2023.04.21. 17:30

Ezeket ihatjuk idén – Díjazták a legmagasabb pontszámú fajtaborokat a villányi borversenyen

Szerdán 54. alkalommal rendezték meg a Villányi Borversenyt.

Zs. K.

A nap folyamán 335 mintát bírált a szakértő zsűri, és a nap végén 8 nagyarany, 77 arany, 204 ezüst és 32 bronzérmet osztott ki. A champion bor (azaz a legmagasabb pontszámot elért tétel) Weimert Gábor 2020-as Syrah-ja lett. A legtöbb aranyérmes bort Koch Csaba (Vin Art) nevezte, a legjobb cuvée-t Günzer Tamás adta. 

A borverseny legjobb merlot-ja ifj. Szende Gábor pincészetéből került ki, a legjobb portugieserért pedig a Polgár Pince kapott serleget. A zsűri értékelése szerint a legjobb Villányi Franc-t a Stier Pincészet nevezte, a legjobb cabernet franc-ért a Mokos Pincészet, a legjobb cabernet sauvignonért pedig Koch Csaba kapott díjat. 

A legjobb kékfankos Riczu Tamásé volt, a legjobb rozé pedig a Fritsch Pince bora lett. Serleget kapott még a Wingert Családi Pince, Szemes József, Jekl Flóra és a Láng Pince. A borversenyen, immár negyedik évben adták át a Villány Média Borát is, mely díjat ezúttal Günzer Tamás 2020-as Mátyás Cuvée-je kapta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!