Épül, szépül

2023.04.03. 18:33

Geresdlak négy kulturális épülete újulhat meg a közeljövőben

Zs. J.

Forrás: geresdlak.hu

Az elmúlt években több sikeres pályázatnak köszönhetően számos fejlesztés zajlott a településen. Több út, utca, járda kapott új burkolatot, több közösségi épületet felújítottak, többek között modernizálták a geresdi falurészben a művelődési házat, orvosi rendelőt. A beruházások tovább folytatódnak. Geresdlak négy kulturális épülete újulhat meg a következő időben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázata révén.

A „Kulturális épületek felújítása Geresdlakon” elnevezésű projektnek köszönhetően a Közösségi tér, a könyvtár, a Babaház, a Koffánház korszerűsítése, modernizálása valósulhat meg több mint 195 millió forintból. Első körben a könyvár épületének álltak neki.

Az épületen belül elkészült többek között a szennyvízhálózat fejlesztése, megkezdték a tetőszerkezet és a villamoshálózat cseréjét. Tavasszal a Koffánházat újítják fel. Az épület teljesen körű hőszigetelést kap, az épületet akadálymentesítik, kicserélik a nyílászárókat, felújítják a villamoshálózatot és a fűtési rendszert is korszerűsítik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!