Kettős cél

2023.04.08. 19:56

Lehet regisztrálni, idén is épül a Szeretethíd

Már javában folyik a regisztráció a Magyar Református Szeretetszolgálat idei Szeretethíd programjára, amelynek során immár 2009 óta minden évben Kárpát-medence szerte tesznek önkéntesek ezrei a környezetükért és a közösségükért.

W.K.

Fotó: Flajsz Péter

A Szeretetszolgálat felhívása szerint idén május 19. és 20. között épül a Szeretethíd, amelyhez még lehet csatlakozni a www.szeretethid.hu oldalon. 

A Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok kettős célt szolgálnak: a korábbi években népszerű feladatok – mint például játszóterek, közparkok, templom­udvarok, vagy temetőkertek szebbé tétele, idősek, betegek, fogyatékkal élők segítése – mellett a tavalyi évhez hasonlóan idén is arra buzdítják a résztvevőket, hogy kapcsolódjanak be a környezetükben az ukrajnai háború elől menekülők támogató szolgálatába. 

Gyülekezetek, iskolák, óvodák, baráti társaságok, családok jelentkezését várják, hogy valamilyen önkéntes megmozdulással kapcsolódjanak a kezdeményezéshez. 

Tavaly tizenkétezren csatlakoztak az önkéntes programhoz, amelyben Kárpát-medence-szerte több száz templom, játszótér és közpark szépült meg a két nap során. Másik jellemző segítő tevékenység volt az idősek, betegek vagy fogyatékkal élők felé történő odafordulás: zenés-verses műsorokkal vagy saját készítésű süteményekkel is megörvendeztették az önkéntesek a tavalyi évben is – hasonlóan a korábbi esztendőkhöz – a környezetükben élőket. Több önkéntes csoport az orosz–ukrán háború elől menekülőket segítette szendvicsekkel vagy gyermekprogramokkal. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!