Afrika-Napok az egyetemen

2023.04.21. 18:33

Lemezlovasok is gondoskodnak a páratlan hangulatról

Több mint tíz éves múltra tekint vissza a Pécsi Tudományegyetem Afrika Kutatóközpont. A felsőoktatási intézményben már régóta fontos szerepet tölt be az Afrika-kutatás, és népszerűsége egyre inkább növekszik.

Cz. E.

Fotó: Tömösközi Károly

2023-ban hetedik alkalommal szervezi meg az egyetem a Afrika Napok programsorozatot, amelynek keretében előadásokkal, koncertekkel, afrikai táncbemutatókkal várják az érdeklődőket.  

Rögtön kezdésként, április 24-én délután 6 órakor a Partisan Cafe & Bar-ban nyílik meg Dr. Tarrósy István Afrika-kutató, egyetemi tanár kiállítása, amely az Élet az utak mentén - Mindennapi afrikai valóságok 2012-2023 címet viseli. A kellemes hangulatról pedig Dj Gandharva gondoskodik.  

A második napon az afrikai kerékpározás múltjáról és jelenéről hallhathatnak az érdeklődők a Művészetek és Irodalom Házában angol és magyar nyelvű előadás keretében délután fél 6-os kezdéssel.

Április 26-án a Nappali Kávézóba várják a résztvevőket, ahol délután 7 órakor a dogon népről hallhatnak előadást, majd egy afrikai divatbemutatónak lehetnek részesei. 

Az Afrikai Napok részeként megrendezik a nyolcadik Nemzetközi hibrid konferenciát április 27-én és 28-án, amelyen a PTE Közgazdaságtudományi Krának Dr. Halay Nagy József aulájában több témában, angol nyelven hallgathatnak a résztvevők előadásokat. 

A szakami programok mellett azonban elengedhetetlen részét képezi az eseménynek a szórakozás, az afrikai kultúra megismertetése. Ebből adódóan április 27-én és 28-án a Nappali Kávézóba várják a táncolni és bulizni vágyókat. Az előbbi napon a Balett Camara szenegáli tánc- és dobshowja, valamint a Tariqa koncertjét lehet élvezni. Az utóbbi napon, ami a zárónap is lesz Dj Director varázsol kellemes, afrikai hangulatot a közismert szórakozóhelyre.  

Részletekért keressék fel az InternationalSeasons Facebook oldalt. 

  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!