Fórumot tartanak

2023.04.17. 09:54

FRISSÍTVE! Mellár Tamással indítja a napot az USA botránynagykövete Baranyában

Amint arról beszámoltunk, hétfőn Pécsre érkezik David Pressman, az USA - hazánkban provokációiról elhíresült - budapesti nagykövete. Pressman a napokban azzal került a nemzetközi botránykrónikákba, hogy bensőséges szédervacsorán látta vendégül a korábban a magyarországi zsidó politikusok listázását követelő Gyöngyösi Márton Jobbik-elnököt. A nagykövet elsőként Mellár Tamással találkozik Keszüben, ahol lakossági fórumot is tart.

Munkatársunktól

Fotó: Laufer László

Mellár Tamás baloldali parlamenti képviselő körzetéhez tartozó Keszüben indítja a baranyai látogatásának napját az amerikai nagykövet, David Pressman.

A helyi faluházban tartanak fórumot, amely délelőtt 10:30-kor kezdődik.

A követség sajtós munkatársától megtudtuk, hogy a délelőtti esemény biztosan nem lesz sajtónyilvános. 

Úgy tudjuk, hogy előtte a falu polgármesterénél is látogatást tesz a nagykövet. A helyszínen már tucatnyi fegyveres őr van jelen, akik átvizsgálták az épületet, ahol a fórumot tartják.

Úgy tudjuk, hogy a nagykövet nyilvános programjai a Pécsi Tudományegyetemen lesznek, ahol hétfőn délután elmegy a Nemzeti Virológiai Laboratóriumba, délután öt órától pedig „off the record háttérbeszélgetést" tart.

A nagykövet - a szélesebb nyilvánosság kizárása mellett - találkozik a baloldal pécsi képviselőivel, egy belvárosi étteremben ebédel, majd felkeres egy Soros Györgyhöz köthető helyi alapítványt is.

Információink szerint, David Pressman megérkezett Pécsre, és ellátogatott a Citrom utcába egy Soros-közeli alapítványhoz.

Mellár Tamás lapunkkal közölte, a nagykövet kereste meg azzal, hogy  a pécsi látogatása kapcsán szeretne vele is, valamint olyan hétköznapi emberekkel találkozni, akik az ő körzetében élnek. A politikus szerint Pressman rábízta szervezést és baloldali politikus döntötte el, hogy a körzetéhez tartozó öt falu közül Keszü legyen a helyszín, mert itt tudott nyerni. Szerinte, a nagykövet a falu "jogállását" nem ismeri, csupán tájékozódni szeretne, emberekkel beszélni, találkozni.  

– Régóta van kapcsolatom a nagykövetséggel, amikor vidékre akartak menni, eszükbe juthattam – magyarázta Mellár Tamás.  – Itt van egy nagykövet, aki azt látja hogy mindegyik körzetben a Fidesz tarolt Magyarországon, kivéve két körzetet, az egyik az enyém. Ez egy izgalmas dolog, lehet, hogy kíváncsi arra hogy miért van ez így,  van-e ennek valami titka

 – vélekedett.

Arra a kérdésre, hogy a mostani látogatásnak van-e köze ahhoz, hogy jövőre választások lesznek Magyarországon és vajon már arra készülnek az amerikaiak, hogy jobban beleszóljanak a magyar belpolitikába, azt felelte a baloldali politikus, hogy biztos abban, hogy az amerikaiak nem szólnak bele a magyar belügyekbe. Szerinte „nem kellene többet gondolni, mint ami történik valójában, a nagykövet úr szeretné Magyarországot megismerni, és ez az egyik mérföldkő lesz ebben.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!