Bóly is csatlakozik

2023.04.13. 19:36

Népviseletbe öltözve varázsolnak ünnepet

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Flajsz Péter

Április utolsó pénteki napján idén is a hagyományápolás áll a középpontban: idén kilencedik alkalommal szervezik meg országszerte a TrachtTag-ot, amelynek lényege, hogy ezen a napon mindenki, aki teheti, magára ölti a magyarországi német népviselet egy darabját, ünneppé varázsolva ezáltal egy átlagos pénteket. - Idézzük meg őseink emlékét és mutassuk be örökségünket a mindennapokban. Erről szól a TrachtTag, amelyhez Bóly idén is csatlakozik - az Erzsébet Vigadó internetes közösségi oldalán található felhívás szerint.

Az országos kezdeményezéséhez bárki kapcsolódhat egyedül, családjával, iskolájával, óvodájával, barátaival, stb. Mindössze annyi a tennivaló, hogy ki kell választani egy autentikus népviseleti ruhadarabot vagy kiegészítőt, és azt a hétköznapi ruházattal kombinálva hordani, április 28-án. Az összeállításról készült fotókat az interneten közzéteszik a szervezők. Cél, hogy a lehető legtöbben lássák: a múlt darabjai milyen fontos részei a jelennek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!