TOP Plusz

2023.04.20. 17:30

Nyáron indulhat az útfelújítás Szászváron

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Flajsz Péter

Várhatóan a nyár folyamán indul az Ady Endre utca kiszélesítése és felújítása – a fejlesztésre közel 60 millió forint támogatást nyert TOP Plusz pályázaton a település, a támogatási szerződést a Magyar Államkincstárral megkötötték, csakúgy, mint a Baranya Vármegyei Önkormányzattal a konzorciumi szerződést.

Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere hivatalos internetes közösségi oldalán közzétett tájékoztatása szerint a projekt célja a megfelelő útburkolat és padka kialakítása, az út szélességének növelése háromról négy méterre, valamint a közlekedés biztonsága érdekében két forgalomlassító fekvőrendőrt is telepítenek. Az érintett útszakaszt több mint tíz évvel ezelőtt újították fel utoljára, és akkor is csak egy kopóréteget kapott a régi aszfalt. Mostanra a meglévő útburkolat több helyen repedezett, megsüllyedt, romlásnak indult. Az út szélessége túl keskeny két autó számára, a padka több helyen hiányos.

A polgármester beszámolója szerint a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása szintén várhatóan a nyár folyamán indul: a projektre 100 millió forint támogatást nyert a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!