Odafigyelnek a környezetükre

2023.04.16. 16:48

Autómentes napra készülnek Szászváron

W.K.

A kép illusztráció

Fotó: Bencsik Ádám

A környezettudatosság erősítését célul kitűzve autómentes napot tartanak Szászváron április 22-én. A Szent István Közösségi Ház kezdeményezésével egyúttal felhívják a figyelmet az egészséges testmozgás előnyeire, a közösségben töltött idő hasznos voltára.

A helyi általános iskolával közösen szervezett program keretében egészségnevelési napot tartanak – arra kérik a helybélieket, hogy tegyenek egy próbát, milyen autó nélkül iskolába menni. Azt javasolják, hogy ezen a napon aki teheti, biciklivel, rollerrel, vagy gyalog menjen iskolába. Védve ezzel a Földet, hozzájárulva Szászvár tisztább levegőjéhez, és – mint a felhívás fogalmaz –, az se elhanyagolható szempont, hogy a reggeli sétától a gyerekek frissebbek lesznek a tanórákon.

A szervezők – hangsúlyozva, hogy a településen támogatott érték a környezetvédelem és a sport – minden olyan szászvári lakost szeretettel várnak, akik jelenlétükkel, a gyerekek kíséretéhez nyújtott segítségükkel szívesen hozzájárulnának a rendezvény sikerességéhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!