Útinfó

2023.04.02. 08:46

Összegyűjtöttük, mely utakat zárnak, vagy zártak le Pécsen

Több utcában lezárások vannak, vagy lesznek. Van, ahol kerékpárutat építenek, vagy cserélik a víz- és a szennyvízvezetékeket.

Zs. J.

Képünk illusztráció

Fotó: KISS ANNAMARIE

Belváros:

Április 3-án, hétfőn szállítják el Pécsről Budapestre a két legnagyobb méretű Csontváry-képet egy erre a célra kialakított biztonsági klímatrezorban. A túlméretes szállító-teherautó és az azt kiszolgáló daruk jelzőőrök segítségével 8 óra után – a Széchenyi tértől tolatva – érkeznek a pécsi belvárosi helyszínre. A daruzás idejére, 8 és 15 óra között teljes szélességben lezárják a Janus Pannonius utcát a Vörösmarty utca és a JPM Csontváry Múzeum (Janus Pannonius utca 11.) közötti szakaszon, beleértve a múzeum homlokzata előtti területet. A lezárás ideje alatt, tehát április 3-án, 8 és 15 óra között a Káptalan utca a Szepesy Ignác utcától nyugatra zsákutca lesz. A Janus Pannonius utca lezárt szakaszán, az utca északi oldalán a gyalogosok közlekedése biztosított marad.


Petőfi utca:

A József Attila utca felől április 3-tól folytatódik a Petőfi utcai szennyvízvezetékek rekonstrukciója. A kivitelezés előreláthatóan 7 hetet vesz majd igénybe, a munkálatok várhatóan május 19-ig tartanak. A rekonstrukció ezen a szakaszon teljes útlezárás mellett valósul meg. Az út közepén 3 méteres mélységben futó fővezetéket korszerű béleléses technológiával cserélik a szakemberek, az ingatlanok bekötéseinek felújítását az út két oldalán párhuzamosan, egyszerre végzik.


Április 3. – május 19.
A Megyeri tér és a 6-os számú főút csomópontban a keleti oldali gyalogos-átkelőhely ideiglenesen megszűnik a kereszteződés nagyobb forgalomáteresztő képessége érdekében.
A Hungária utcából balra nagy ívben, a Madách Imre utcára be lehet kanyarodni. A Madách Imre utcában nem engedélyezett a parkolás.
A korlátozás érinti a 6-os számú főutat is, amely miatt előreláthatólag május 8-tól Uránváros irányába csak egy sáv lesz járható, a belváros irányába pedig sávelhúzásra kell majd számítani.


Terelőút
6-os számú főút – Jászai Mari utca – Erreth Lajos utca – Petőfi utca, egy irányba;
6-os számú főút – Madách Imre utca – Hungária utca, egy irányba, (ellenkező irányba, a Madách Imre utcából a 6-os útra balra tiltott a kanyarodás);
Petőfi utca – Hargita utca – Madách Imre utca – 6-os számú út, Pécs nyugat;
Petőfi utca – Hargita utca – Megyeri tér – 6-os számú út, Pécs kelet/nyugat

Kiss Ernő utca:
A Kiss Ernő utcában – a Vadász utcától a Vöröskereszt utcáig tartó szakaszon – cserélik a víz- és a szennyvízvezetékeket, nyílt árkos technológiával. Mivel az utca túlságosan keskeny, így a kivitelezési munkálatok teljes útzár mellett valósulnak meg.

A beruházás ütemezése:
Március 27. – április 28.: Vadász utca – Rippl-Rónai utca közötti szakasz.
Április 24. – május 8.: Rippl-Rónai utca – Csillag utca közötti szakasz.
Május 4. – május 31.: Csillag utca – Dugonics utca közötti szakasz.
Május 27. – július 1.: Dugonics utca – Vöröskereszt utca közötti szakasz.

Szigeti út

A fejlesztés keretén belül megújul a Szigeti út – Tüzér utca csomópontjának burkolata, forgalomirányító jelzőlámpa épül a Honvéd utcánál és több buszmegállót is felújítanak. A tervek szerint a beruházás őszre valósul meg. A munkálatok több ütemben valósulnak meg, a március 23. és június 20. közötti időszaki lezárások:

1. Teljes útzár a Szigeti út Erkel Ferenc utca és a Huszár utca közötti szakaszán (kivéve buszok, taxik és gyalogosok részére).
2. A Rókus utcától a tovább haladás kivéve célforgalom szerint és a töltőállomást használóknak szabad.
3. A töltőállomás után csak buszok és taxik közlekedhetnek nyugati irányba.
4. A Honvéd utca a Váci Mihály utcától zsákutca.
5. A Huszár utca egyirányú a 31-es számtól észak felé. Az Erkel Ferenc utcában északi, a Lázár Vilmos utcában déli irányba egyirányú a forgalom.
6. A Szigeti úton a Rókus sétánynál található gyalogos átkelőhely ideiglenesen megszűnik.
7. A Hungária utcából a Madách Imre utcába szabad a balra kanyarodás. A Madách Imre utcában a parkolás tilos. A Megyeri tér és a 6-os út csomópontban a keleti oldali zebra ideiglenesen megszűnik.
8. A 2, 2A, 55 és 102-es jelzésű buszok Egyetemváros megállóhelyei ideiglenesen áthelyezésre kerülnek a Tüzér utcába. Az Uránváros irányú 26, 27, 27Y, 28, 28A és 28Y jelzésű buszoknak ideiglenes buszmegálló létesül a Szigeti úton a Kürt utca előtt. Az Uránvárosból közlekedő 25, 26, 27, 27Y, 28, 28A, 28Y, 29 jelzésű buszok a 6-os úton érik el az Egyetemváros ideiglenes megállót, így a Szántó Kovács János utcai és a Gyümölcs utcai megállóhelyek ideiglenesen megszűnnek.
A lezárt területen kerékpárral közlekedni nem lehet. Kerékpárral kerülőút használata javasolt, vagy a Szigeti út északi oldalán a kerékpárról leszállva lehet közlekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!