Energiatámogatás

2023.04.26. 20:18

Összesen 26 civil szervezet kap segítséget a várostól

Márciusban hirdetett pályázatot a pécsi önkormányzat a városban működő civil szervezetek számára a megemelkedett energiaköltségeik támogatására. A pályázat eredményeként 26 civil szervezet összesen 23,5 millió forintot kap energiaköltségeinek fedezésére.

bama.hu

Fotó: Löffler Péter

A pécsi önkormányzat már tavaly ősszel egyeztetést kezdeményezett a pécsi civil szervezetekkel arról, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben milyen módon tud támogatást nyújtani számukra. A civil szervezetek képviselői úgy fogalmaztak, hogy az elszabaduló energiaárak miatt az energiaköltségeik támogatásárra lenne a legnagyobb szükségük - olvasható az önkormányzat közleményében.

Ez alapján a pécsi önkormányzat március 13-án hirdette meg a „Pécs Városi Civil Keret 2023” pályázatot. Ennek célja a város közigazgatási területén működő civil szerveztek működési (energia típusú) költségeinek támogatása, hatékony szerepvállalásuk segítése volt.

A civil szervezetek március 27-ig adhatták be támogatási kérelmüket. Eddig a határidőig 30 pécsi civil szervezet nyújtott be pályázatot, összesen 27.334.700 forint értékben.

Három szervezet kérelme nem felelt meg a pályázat előre meghirdetett formai feltételeinek, ezért őket kizárták.

A formailag megfelelő 27 kérelmet az önkormányzat által megbízott 3 tagú szakmai bírálóbizottság értékelte. A szintén előre meghirdetett szakmai kritériumoknak további egy szervezet kérelme nem felelt meg, ezért ezt a támogatási igényt is kizárták a pályázatból.

Az önkormányzat így összesen 26 civil szervezet – 6 alapítvány és 20 egyesület – támogatási kérelmét fogadta el. Részükre összesen 23.496.000 Ft értékű energiatámogatást folyósít a város.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!