A nagykövet "boldog" volt

2023.04.18. 16:03

Péterffy az USA nagyköveti egyeztetésről: "a találkozó célja a találkozás volt"

Miközben az amerikai nagykövet kormányellenes kampányt indított Gyurcsány Ferenchez köreinek segítségével, addig a pécsi polgármester, Péterffy Attila szerint David Pressmannel tartott hétfői egyeztetése azt a célt szolgálta, hogy "találkozzanak". Péterffy szerint a nagykövet "boldog" volt, látva a pécsi baloldali városvezetők ténykedését.

B.M.

– A találkozás célja az volt, hogy találkozzunk, mert még nem találkoztunk – közölte a keddi közgyűlésen a pécsi polgármester az ÖPE-KDNP frakcióvezetőjének a kérdésre. Kővári János ugyan David Pressmannak tett volna fel kérdéseket, de végül ő nem jelent meg a keddi közgyűlésben, ezért fordult a polgármesterhez, aki hétfőn találkozott az amerikai nagykövettel. 

Péterffy azt mondta, hogy a nagykövet azért jött, hogy megismerje Pécset és konstruktív, jó hangulatú, kellemes beszélgetést folytattak, nagyon sok témát érintettek. 

A pécsi polgármester szerint a nagykövetnek beszámolt a befektetők sikeres Pécsre csábításáról, aki "boldog volt" attól, hogy ez a városvezetés ilyen eredményt ért el. A jövőbeni fejlesztési lehetőségekről is szót ejtettek, valamint jelezték, hogy az Amerikai Magyar Kereskedelmi Kamara tagjaként azt várják, hogy amerikai befektetők is érkeznek a városba, ezért ebben is kérték Pressman segítségét. 

Továbbá gazdaságfejlesztési kitörési irányokról is beszéltek. A polgármester szerint a pécsi klímasemleges programról is beszámoltak, illetve arról, hogy a Misina fejlesztése kapcsán - állítólag - a pécsiekkel párbeszédet folytatnak és a modern tiszta technológiákra is kitértek.  

Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője szerint ha eljött volna, akkor Pressmannak is feltették volna azt a kérdést is, hogy miért nem a régóta itt működő civilekkel, például a Máltai Szeretetszolgálattal találkozott a nagykövet és miért éppen azzal a szervezettel, az Emberség Erejével Alapítvánnyal, amely nyilvánosan külföldről érkező pénzt oszt szét és politikai tevékenységet folytat a mostani kormány ellen. 

Elmondta azt is, hogy Pécsen nem csupán baloldaliak élnek, mégis csak baloldali politikusokkal találkozott a nagykövet, kérdés, hogy miért ilyen szelektíven választotta meg a partnereit. 

Péterffy erre azt mondta, hogy teljesen mindegy, hogy ő mit gondol, nem tudhatja, hogy a nagykövet mit miért tesz. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!