A polgármester ügyvédjére mutogat

2023.04.19. 14:38

Újabb botrányos telefonhívás Péterffy köreitől

Nem kizárt, hogy ugyanabból az adatbázisból dolgozik Péterffy Attila pécsi polgármester háttércsapata, mint amit a tavalyi választások idején a baloldal használt, s ami miatt nyomozás indult. Péterffy egyelőre mossa kezeit, és a saját ügyvédjére mutogat.

Bóka M.

Fotó: Laufer László

A napokban számoltunk be arról, hogy Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető szerint külföldről finanszírozott baloldal indított helyi telefonos kampányt, amely kapcsán felmerült a gyanú, hogy jogosulatlan adatkezeléssel személyiségi jogsértést követett el a pécsi baloldal, illetőleg a polgármester.

A politikus arról a telefonhívásról beszélt, amelyben Péterffy egy nem létező akkugyár kapcsán akarja a pécsiek véleményét kikérni, de úgy, hogy közben olyan számokat is felhívtak, amelyek titkosak, vagyis nem lehetett volna azokat kiadni semmilyen közvéleménykutató cégnek, vagy pedig kampánycélokra felhasználni. Berényi Zoltán, ÖPE-s képviselő volt az egyik érintettje a hívásoknak, aki szerint Péterffyn kívül eddig csak Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter hívta ilyen politikai célokból a vezetékes telefonszámukat. A nemzeti oldal a történtek után azt is bejelentette, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulnak.  

Berényi az ügyben a keddi közgyűlésen kérdéseket is tett fel Péterffynek, aki azonban baráti ügyvédje, a Bodnár Imre vezette Pécs Jövője Egyesületre mutogatott, mondván ők az illetékesek megválaszolni az esettel kapcsolatos kérdéseket. Bár Péterffy polgármesterként a felelősséget másra hárította, s úgy tett, mintha nem is tudná, hogy miben vesz részt, szerdán viszont az is kiderült, hogy Péterffy ismét telefonált a titkos számra, ezúttal az inflációval és az építményadóval kapcsolatos politikai kampányszöveget kezdett el felmondani. 

A telefonszám (06-1-1900-06-13) ahonnan a hívás érkezett a korábbi internetes bejegyzések szerint valóban Márki-Zay Pétert szolgálta a tavalyi választás idején, s mint ismert, Márki-Zayról és a hazai baloldalról azóta kiderült dollármilliárdokat kaptak külföldről - főként Amerikából -, a telefonhívások miatt pedig nyomozás indult. 

Péterffynél pedig éppen hétfőn tett látogatást a kormányellenes amerikai nagykövet, David Pressman, akivel azért találkoztak Péterffy szerint, hogy „találkozzanak".

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!