Haltelepítés

2023.05.16. 15:01

Kecsege került a Duna vízébe Dunaszekcsőnél

Egy pályázat segítsége révén 80 kilogramm kecsegéket telepített májusban a Dunába Dunaszekcsőnél a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége.

Zs. J.

Fotó: Knap Zoltán

A kecsege állománynövelő telepítése és a fogások monitorozása a foghatóvá tétel érdekében című pályázatnak köszönhetően kerültek a halak a folyóba.

A betelepített kecsegék hátúszója mögött, az izomzatba rögzített haljelek egyik oldalán a MOHOSZ felirat, másik oldalán pedig az egyedi sorszám látható, közölte a baranyai horgász egyesület, akik kitértek arra is, hogy az a pecás, aki egyedi haljellel ellátott kecsegét fog, kérik, hogy a haljel levétele nélkül jegyezze fel annak sorszámát, ha van rá mód fotóval, a fogott kecsege testhosszát, súlyát, a vízterület nevét és víztérkódját a fogás pontos helyének megjelölésével, majd a halat kíméletesen helyezzék vissza a vízbe. 

A rögzített az adatokat és a fotót a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége e-mailen címére, [email protected], vagy levélben a MOHOSZ postacímére (1511 Budapest, Pf. 7) küldjék. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!