Beruházás

2023.05.19. 16:22

Ősztől épülhet a várva várt szupermarket Bólyban

Várhatóan az ősz folyamán veszi kezdetét a bólyiak és a környéken élők által régóta várt, új szupermarket építése a Szabadság utcában, a város határában. A beruházás iránt előzetesen több mint harminc kivitelező érdeklődött, a közbeszerzési eljárás folyamatban van.

W. K.

Fotó: Prostock-studio

Az üzletközpont építéséhez a bólyi önkormányzat 250 millió forint támogatást nyert a TOP Plusz pályázaton, a költségek kétharmadát a város állja. Cél, hogy a könnyen megközelíthető, új komlpexum ne csak a helyiek, hanem a környéken élők magasabb szintű kiszolgálását is biztosítsa, hogy a bólyiak és vonzáskörzetében lakók minél kedvezőbb árakon és minél kényelmesebben tudjanak vásárolni. Jelenleg ugyanis a többség, megfelelő helyi kínálat hiányában bevásárlásait Pécsett, vagy a környező, közepes méretű városokban intézi.

Az új, 650 négyzetméteres eladótérrel rendelkező szupermarket mellett – amely elhelyezkedésének köszönhetően a városközpontot tehermentesíti majd a gépjárműforgalomtól – parkoló, és egy trafik is helyet kap, ezen kívül egy fedett területet is kialakítanak, ahol időnként kirakodóvásár és piac várná a vevőket. Így összesen 1200 négyzetméteres komplexum építése kezdődne, még az idei évben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!