Imádják a gyerekek

2023.05.07. 07:50

Ötödjére is mozikban Bogyó és Babóca

A bölcsődések és az óvodások körében a Bogyó és Babóca több mint tíz éve az egyik legnépszerűbb rajzfilmsorozat. Így nem meglepő, hogy egészestés filmek is születtek belőle, amelynek ötödik részét május 7-én, délelőtt 10 órakor vetíti a pécsi Cinema City.

Cz. E.

Forrás: youtube

A film alcíme a Hónapok meséi, így könnyen kitalálható, hogy mi vagyis éppen mik állnak a történet középpontjában. Persze, hogy az évszakok. Tizenkét rövid mesében követhetjük végig az évszakok váltakozását, amint a természet minden hónapban közös játékra invitálja a szereplőket. Kalandjaik során februárban együtt ünneplnek egy különleges farsangi bálon, áprilisban ugrálóváraznak, júliusban gyümölcsjégkrémet készítenek, decemberben pedig ajándékokkak lepik meg egymást. És van egy tizenharmadik, ráadás történet is, amelyben egy sütiversenyen mérik össze tudásukat, amely során kiderül, hogy bárki, még a mindig lelkiismeretes Bagolydoktor is hibázhat.

A Hónapok meséi szerzője Bartos Erika Pro Familis, Aranykönyv és Janikovszky Éva-díjas írónő, aki számára különösen kedves ez a sorozat. Erről így nyilatkozott: „Élvezettel merültem el a természet körforgásában, igyekeztem figyelemmel kísérni az évszakról évszakra, sőt, hónapról hónapra változó nővényvilágot. Az összes történet valamilyen közösségi eseményt dolgoz fel: a kis szereplők együtt örülnek a tavasz színpompájának, az őszi levélhullásnak, együtt készítenek társasjátékot, gyűjtenek gesztenyét, alkotnak zenekart, együtt élik meg a boldog perceket, és együtt menekülnek a tomboló májusi vihar elől.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!