Az alapító előtt tisztelegnek

2023.05.01. 18:00

Remek volt a hangulat a II. Virág István Polgárőr Szakmai és Családi Napon

Zs. K.

Forrás: Babarci Polgárőr Egyesület

Második alkalommal rendezte meg vasárnap a Babarci Polgárőr Egyesület az önkormányzattal közösen a II. Virág István Polgárőr Szakmai és Családi Napot. 

Forrás: Babarci Polgárőr Egyesület

Virág István volt a babarci polgárőrség alapítója, 24 évig vezette az egyesületet, 2021-ben, 89. életévében hunyt el. Az ő tiszteletére tavaly óta a majális már több egy családi napnál. A szervezők rendőrségi, tűzoltó és polgárőr bemutatókkal, látványos kutyás bemutatóval, és sok gyerekprogrammal készültek a résztvevők számára, emellett a rendezvény keretében – egy rövid megemlékezés után – Virág István emlékére egy ginkgo biloba (páfrányfenyő) fát is ültettek a babarci sportpálya bejáratához. 

 

Hegedűs Gábor, a Babarci polgárőrség vezetője elmondta, igyekeztek most is újdonsággal szolgálni, így idén a babarci Smiledog Kutyasuli, a Bólyi Polgárőrség, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány, a Baranyai Motorkerékpáros Polgárőr Egyesület, valamint a Babarci német önkormányzat segítették a közel kétszáz látogató tartalmas időtöltését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!