Aktívabban, erősebben

2023.05.10. 17:24

Új elnökséggel segít a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének Baranyai Szervezete

Zs. K.

Fókuszban az innováció címmel vállalkozásfejlesztési workshopot tart a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) Baranyai Szervezete, május 25-én, Villányban. A FIVOSZ  baranyai szervezete új elnökséggel folytatja a 2019-ben megkezdett munkát. Vezetői – Mrázik Csaba elnök, valamint Vavika Tibor és dr. Csizmadia Péter alelnökök – ma Pécsen, sajtótájékoztató keretében ismertették a helyi vállalkozások segítésére megfogalmazott programjukat.

– Azért vállaltuk el a szervezet újjáépítését, hogy tudjunk egy olyan közösséget teremteni azoknak a fiatal vállalkozóknak, akik nem kapnak sehonnan segítséget. Az a célunk, hogy a rendezvényeinken lehetőséget teremtsünk, és a fiatal vállalkozók meg tudjanak egymással ismerkedni, meg tudják osztani egymással a javaslataikat

 – mondta Mrázik Csaba. 

Vavika Tibor jelenleg több, a régióban működő vállalatnál tölt be vezető tisztséget. Fontosnak tartja, hogy részt vegyen a szervezet munkájában, hiszen amikor – több mint 20 éve – elkezdett vállalkozóként dolgozni, akkor hiányzott számára, hogy valaki a háttérből információkkal segítsen, tájékoztassa őt a lehetőségekről. Mint fogalmazott, a FIVOSZ időt tud megtakarítani a fiataloknak, ami a legdrágább mai világban.

Csizmadia Péter kiemelte, hogy a szervezet a tevékenységével megpróbálja helyben tartani a fiatal vállalkozókat, mert látják és érzékelik, hogy ez mekkora kihívás az egész megyének, az egész régiónak, és benne Pécsnek is, hogy megőrizze a népességet.

A FIVOSZ baranyai szervezetének első rendezvénye Fókuszban az innováció címmel május 25-én csütörtökön lesz a Bock Étterem konferenciatermében. Előadóként Hajós István, a Bastion Group ügyvezetője, illetve a mesterséges intelligencia és robotika szakértője, Mészáros Fülöp, az M Profood Zrt. tulajdonosa, valamint Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója adja át tapasztalatait a fiatal vállalkozóknak. Ezek után kerekasztal beszélgetésre és egy borkóstolóval egy állófogadással egybekötött networkingre várják a résztvevőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!