Kész a második

2023.06.29. 15:00

A munkálatok a piac Ady Endre utca felőli részét érintették

Elkészült a harkányi piacfejlesztés második üteme, melyre a fürdőváros önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretében több mint 62 millió forint támogatást nyert. 

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Béres Sylvia

A munkálatok ezúttal a piac Ady Endre utca felőli részét, épületét érintették, mely során elbontották a korábbi, városképet csúfító kerítést, és megújították az épületek előtti területet. Parkolóhelyeket és kerékpártárolókat alakítottak ki, parkosítottak, és megújult a pékség melletti épület is. A pályázati támogatásból kültéri asztalokat, padokat is vásároltak, és további 8 mobil, zárható árusítóasztalt szereztek be, ezek jelenleg a tárolóhelyiségben vannak, és ha bérlők érkeznek, akkor rendelkezésre tudják bocsátani az árusoknak. 

Remmert Ferenc alpolgármester elmondta, a munkálatok elkészültek, és már a műszaki átadás-átvétel is megtörtént. A fejlesztéshez a harkányi önkormányzat csaknem 7,5 millió forint önerőt biztosított. A fejlesztés következő ütemében a piaccsarnok felújítása fog megtörténni, jelenleg a (támogatást nyert) projekt előkészítése, tervezése van folyamatban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!