A Mária utcában tovább dolgoznak

2023.06.25. 08:40

Az Erzsébet utcát is lezárják közműfelújítás miatt

Bama.hu

Az Erzsébet utcában 2023. június 26-án indulnak meg a kivitelezési munkálatok a „Víziközmű-hálózatok átalakítása hatékonyságnövelő fejlesztése Pécsett” projekt keretében. A beruházás ezen a területen két ütemben valósul meg a városháza közleménye szerint.

1. ütem: 2023. június 26. – 2023. július 21.

Az 1. ütemben az Erzsébet utca Felsővámház utca irányából a Fischer Béla utcáig tartó szakaszon zajlanak majd a víz- és szennyvízvezeték rekonstrukciós munkálatok, nyílt árkos technológiával. Mivel az utca keskeny, így a kivitelezési munkálatok teljes útzár mellett valósulnak meg július 21-ig. 

2. ütem: 2023. július 24. – 2023. augusztus 28.

A 2. ütemben az Erzsébet utca Fischer Béla utca és Ady Endre utca közötti szakaszán is teljes útzár mellett folytatódnak a kivitelezési munkálatok augusztus 28-ig. A kivitelezés alatt a gyalogosok átkelése 1,5 méteres ideiglenes átjárókkal biztosított lesz.

Mindkét ütem idején nagyméretű bobi konténerekkel biztosítják a kommunális és a szelektív hulladékgyűjtést, így a háztartási edények nem lesznek használatosak a lezárás alatt.

Az 1. ütemben a hulladéksziget a Fischer Béla utcai csomópontban lesz kijelölve. A 2. ütemben utóbbi kiegészül az Erzsébet utca Ady Endre utca végén kialakított helyszínnel, ahol szintén nagyméretű konténereket helyeznek el.

Az utcát érintő munkálatok befejezésével megtörténik majd a teljes utca útburkolati helyreállítása is. Az utca teljes hosszában egységesen, teljes szélességében új burkolatot kap.

 

Mária utcai gázvezeték rekonstrukció III. ütem

2023. június 26-án, hétfőn a III. ütemmel folytatódnak a Mária utcában a gázvezeték felújítási munkálatok. Ezúttal a Mária utca 15. szám és a Szent Mór utca között zajlik a munkavégzés teljes útlezárás mellett. Az ütemváltással a II. ütemben érintett szakaszon a burkolat teljes szélességben megújult, így a közlekedők birtokba vehetik a Szent Mór utcai csomóponttól a Kisflórián utcáig húzódó szakaszt.

A Mária utca a Széchenyi tér felől továbbra is zsákutca lesz, ezúttal a 13. számig lehet keleti irányba haladni. A Mária utca keleti szakasza a Szent Mór utcából, északi irányból lesz megközelíthető. A János utcában visszaáll az állandó forgalmi rend, tehát szintén a Szent Mór utca felől közelíthető meg.

Azok számára, akik a lezárt szakaszon élnek és gépjárművel-, valamint a területre érvényes behajtási engedéllyel rendelkeznek, társaságunk a következő helyszíneken parkolóhelyeket szabadít fel:

1. A Gábor utca 2. szám alatt található magánparkolóban továbbra is 8 helyet biztosítunk.

2. A Janus Pannonius utcában – a Széchenyi tér és Vörösmarty utca közötti szakaszán, a taxidroszt után feloldjuk a megállási tilalmat, itt 10 parkolóhely áll majd rendelkezésre.

3. A Mária utca 28. szám előtt, a megszűnt Flórián tér buszmegállóban 2 parkolóhelyet biztosítunk.

Az 1.1-es övezetben külön kijelölt, imént említett területeken a BIOKOM NKft. elfogadja az 1.2-es övezetre szóló engedélyeket is.

Fontos: az előzőekben részletezett parkolóhelyeket csak a Mária utcába szóló engedélyek birtokában és kihelyezésével lehet igénybe venni.

Azoknál az ingatlanoknál, ahol a magánterületi parkolók nem megközelíthetőek és a gépjárműnek csak korlátozott várakozási- vagy behajtási engedélye van, a tulajdonosok a Biokom ügyfélszolgálatán (Pécs, Siklósi út 52.) az akadályoztatás idejére korlátlan várakozási engedélyt válthatnak.

A lezárt szakaszra eső háztartások hulladékgyűjtése a lezárt szakasz két végén elhelyezett nagyméretű (szelektív és kommunális) edényekkel lesz továbbra is megoldva, hasonlóan, mint a II. ütem idején.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!